Prostata behandling – uten bivirkninger

Et alternativ for prostatakirurgi. En helhetlig metode, uten bivirkninger med dokumentert behandlingsuksess.

Ifølge Kreftregisteret fikk 4 889 norske menn påvist prostatakreft i 2014. Det regnes som en av de farligste mannlige kreftformer. Uavhengig av godartet eller ondartet prostatakreft er det bivirkninger av de mest brukte behandlingsmetodene (kirurgi og strålebehandling) betydelige. Derfor er mange på jakt etter alternative effektive terapimetoder.

Juliana med pasient i skanneren

Juliana med pasient i skanneren

Diagnostisering uten ubehag

Nå trenger du ikke mer stråling, medikamenter eller kontrastmidler. Takket være en ny teknikk for manuell innvendig skanning, trenger du som pasient ikke legge deg i en trang tunnel i førti minutter og gjennomgå det stresset det medfører. Du vil ikke engang trenge å kle av deg.

En forbedret MR billeddiagnostikk av prostatakjertelen er nå tilgjengelig hos vår samarbeidspartner i London. MR er mer nøyaktig og kan diagnostisere og utelukke prostatakreft med mer enn 89% sikkerhet. Behovet for biopsi hos pasienter med mistanke om prostatakreft reduseres.

Klinikken unngår bruk av en endo-rektal kolbe. Pasienten sitter bare på en spesialpute under undersøkelsen. Les mer ved å følger linken i bilde.

Behandling

Logo_Klinik-im-LEBEN KopieUnder hypertermi (overopphete-behandling), blir enten hele kroppen, lokalt berørt organ eller vev langsomt overopphetet, og får derfor en spesiell behandling. Vi vil gjerne fremheve vår prostata behandling gjennom transurethral radiofrekvens hypertermi. Godartede forstørrelse av prostata samt prostata kreft kan behandles. Foruten overoppheting av angjeldende vev, blir et elektrisk felt som består av radiokortbølgefrekvenser opprettet. Ved denne fremgangsmåten ødelegges tumorceller, og den naturlige helbredelsesprosessen er aktivert.

Metoden

Et spesielt kateter settes inn i pasientens urinrør i løpet av denne behandlingen; Dette kateteret er forbundet med hypertermi enheten. Pasienten vil ikke bli utsatt for stråling eller mikrobølger.

Behandling av ondartede svulster

female-practitioner-s-710400-1 (1)Terapi for ondartet prostata karsinom er utelukkende fokusert på svulsten. Transurethral hypertermi kan være selektiv; tumorvevet vil bli ødelagt uten å skade friskt vev. Denne muligheten for selektivitet er av særlig betydning for behandling av tumorer hvor den maligne vevet kan bli funnet, særlig i prostata området, for eksempel på kanten av prostata.

Denne fokuserte effekten virker ikke bare på et definert sted – den finner og ødelegger spredte kreftceller, selv om de ikke er gruppert i en identifiserbar svulst.

Behandling av godartede svulster

For godartet vev forstørret prostata (benign prostatahyperplasi) er behandlings strategien noe annerledes. Denne type tumor påvirker hovedsakelig hele prostata regionen. Behandling for denne sykdommen krever en vanlig varmeutvikling. Dette fungerer som en aktiv faktor; for eksempel temperaturen er viktig for effektiviteten og det kan økes til fysiologisk toksisitet. Den nøyaktige temperatur vil bli bestemt og styrt gjennom mikroprosessorer som er en del av kateteret. Behandlingsparametrene har en helbredende effekt på benign prostata svulster, og garanterer sikkerhet for kreftbehandling.

Langtidsstudie viser terapi suksess

ehy-1020Behandlingen har en påvist terapi suksess. En studie med 123 pasienter med prostatakreft viser en suksessrate på over 95% i lokal klinisk remisjon under behandlingen av ondartet prostatakreft. Sykdommen kan styres meget godt, både på kort og lang sikt. Høy livskvalitet for pasienten er en annen positiv effekt av denne metoden. I løpet av studien ble prostataspesifikt antigen PSA redusert i stor grad og holdt på et lavt nivå i over 3 år.

Varighet av behandling og frekvens

En TUH (Transurethrale Prostata Hypertermi) behandling varer i 180 minutter. I gjennomsnitt er tre behandlinger på en ukentlig basis nødvendig. Etter det stoppes behandlingen til behandlings effekten er bestemt. Det kan bli anbefalt i etterkant å gjenta behandlings syklusen for å opprettholde den oppnådde tilstand, eller for ytterligere å forbedre resultatene.

Bivirkninger, kontraindikasjoner

Metoden har ingen bivirkninger. Det er ingen risiko for inkontinens eller impotens. Enhver pasient i god allmenntilstand kan ha nytte av denne behandlingen. Det er ingen kontra indikasjoner. Arrdannelse i urinrøret er en begrensende faktor, så vel som en betydelig forstørrelse av prostata. En testkateterisering kan gi klarhet i disse tilfellene.

Biologiske helhetlig diagnostikk

I hypertermi-senteret på Klinik im LEBEN er det lagt vekt på helhetlig behandling av hver enkelt person. Under behandling av prostatasykdommen konsentrerer terapeuten seg ikke kun om behandling av organet, men omfatter terapi alle andre individuelle avvik og pasientens behov. Det er derfor en stor fordel å få tilleggsinformasjon gjennom biologiske helhetlig diagnostikk ved starten av behandlingen, samt etablering av en personlig behandling tidsplan. Kombinasjonen av TUH (Transurethrale Prostata Hypertermi) med andre terapi metoder resulterer – som en helhet – i en gjensidig økning av effektiviteten av de individuelle behandlinger.

Andre terapi metoder i kombinasjon som kan være nyttige er hele kroppen hypertermi, aktiv feber terapi, utskillelse og avgiftning metode, procaine (lokalbedøvelse) infusjoner eller spesielle vitamin infusjoner, bruk av immunforsvarstyrkende urte kosttilskudd og homeopati, samt dype psykologiske harmoniserings teknikker.