Atlas Orthogonal terapi

En atlas orthogonist (AO) behandler en atlas som har gått ut av sin nøytrale posisjon. En AO terapeut gjør et nøye forarbeid hvor vinkelen og skjevheten av atlas skal måles og vurderes før behandling iversettes.

Vår terapeut er svært dyktig innen sitt felt. Han er den eneste AO terapeuten som finnes i Storbritannia. Han utøver mange spennende metoder for å kunne se hele mennesket og sette sammen årsakene til helseproblemene. Han er svært nøye i sine beregninger og har mange kriterier å ta hensyn til for et best mulig resultat. En omfattende evaluering av pasientens tilstand utføres for å gi legen en komplett og grundig sykehistorie for å finne riktig diagnose.

Denne forundersøkelsen inneholder en rekke spørsmål knyttet til alle aspekter av pasientens symptomer og skader. Legen utfører også ortopediske/ nevrologiske undersøkelsesteknikker som kan avdekke ubalanser i ryggraden. Deretter tas røntgenbilder ved hjelp av et nøyaktig og kalibrert apparat. Ved hjelp av disse bildene kan legen måle hvor mye og hvilken vei atlas må justeres.

Atlas justeres så ved hjelp av en kalibrert maskin som sender en slags vibrasjon inn i C1 og vipper det på plass. Dette er helt smertefritt og medfører ikke noe press eller trykk mot nakken. Dette er et svært avansert instrument som tilbyr en ikke-invasiv og skånsom behandling.

Resultatene er ofte umiddelbare og mange kjenner bedring med det samme. Andre kan ha gått i årevis med atlas ute av stilling, og det kan ta litt tid før resultatet viser seg. Uten riktig behandling blir symptomene verre, og det blir vanskeligere å rette opp igjen. Videoen under viser hvordan legen bruker dette apparatet for å korrigere atlas.