102020feb
Denne verden var et fælt sted

Denne verden var et fælt sted

Bilulykker og fall kan gi alvorlige skader som ikke avdekkes i Norge. For noen er konsekvensene ikke til å leve med.

(les hele historien på NRK)

Mia-Marlena leter etter de riktige ordene.

Hun skriver avskjedsbrev til sønnen som har bursdag og fyller fire. Brevet er imidlertid ikke ment for denne dagen. Det skal bare leses om hun en gang blir borte.

For Mia-Marlena startet forandringen med vektbærende MR i London. Det ga henne en diagnose, som igjen gjorde at hun fant fram til en behandling. Hun er ikke den eneste. De siste årene har pasienter valfartet til utlandet for å få svar på hva som feiler dem.


Mange nordmenn drar til utlandet for sittende MR-bilder

600 – 700 nordmenn har dradd med Inova Medical til London for bilder av spesielt nakke, hode og rygg. Her får mange både bedre bildekvalitet og dermed også forklaring på mange år med uavklarte smerter.

Fordelene med denne MR-skanneren som vi benytter er at den tar bildene i sittende stilling som igjen fører til økt trykk (11 ganger) på spinalkanalen. Sammen med lang scanningstid øker bildekvaliteten/skarphet gjør eventuelle funn lettere å se. Det er tross alt i oppreist stilling vi skal fungere i det daglige og vi ser mange av våre pasienter sier blir meget slitne, sier Sæle.

Mari-Ann - Inova Medical

Mari-Ann – Inova Medical

Denne typen MR-skanneren som benyttes i London er en av verdens beste maskiner for nettopp rygg, nakke og hode, fortsetter Sæle. Klinikken har omfattende kompetanse nettopp for å ta bilder av denne pasientgruppen. Sammensettingen av bildeseriene og snitt er utarbeidet i samarbeid med klinikken og Inova Medical ut fra erfaring over flere år.

Det er unikt at vi tar bilder hvor vi benytter fleksjon/ekstensjon og rotasjon samt spesialbilder av det øverste leddet i kroppen. Disse bildene er pr i dag ikke mulige å få tatt i Norge og her ligger mange gode svar for pasientene, sier Sæle.

Les også artiklene nedenfor vedrørende pasienter som har benyttet denne MR-skanneren:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *